На Львівщині суд оштрафував військовослужбовця за розголошення інформації у Instagram і «Вконтакті» (ФОТО)

508c6e0fab38bb50befe1858b15c97308d6e070c
508c6e0fab38bb50befe1858b15c97308d6e070c

Яворівський районний суд оштрафував військовослужбовця Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного в Старичах Олександра Довбиша, який оприлюднив службову інформацію на своїх сторінках у «Instagram» і «Вконтакті». Про це з посиланням на відомості судового реєстру пише «Zaxid.net».

Його фото зі зброєю у формі й даними військового обліку суд розцінив як розголошення службової інформації.



У матеріалах справи йдеться про те, що  24-річний Олександр Довбиш служить стрільцем-регулювальником комендантської роти військової частини А4150 у Старичах, де розташований Яворівський військовий полігон. На своїх сторінках «Instagram» і «Вконтакті» він опублікував свої фото у військовій формі зі стрілецьким озброєнням, вказавши дату та місце народження, а дані з персонального обліку військовослужбовців.

«У ході проведення огляду особистої персональної сторінки «Вконтакті» та «Instagram», які належать стрільцю-регулювальнику комендантської роти військової частини А4150, було виявлено висвітлені зображення у військовій формі одягу ЗС України «піксель», стрілецького озброєння, із зазначенням особистої інформації, інформації щодо персональних даних військовослужбовця, число, місяць та рік народження, місце народження, зведених відомостей персонального обліку військовослужбовця», — йдеться у матеріалах справи.

Під час моніторингу соцмереж у червні 2021 року ці фото виявили працівники департаменту військової контрозвідки СБУ. На їхню думку, опублікувавши фото, військовий розголосив службову військову інформацію, що є адмінпорушенням за ч. 1 ст. 212-5 КУпАП. На суд Олександр Довбиш не з’явився, однак визнав свою вину у надісланій до суду заяві.

Суддя Яворівського районного суду Ірина Карпин визнала Олександра Довбиша винним у розголошенні службової інформації та призначила йому 340 грн штрафу. Крім цього, він має заплатити 454 грн судового збору. Цю постанову можна оскаржити в апеляційному суді.

varta1.com.ua: Новини