На Львівщині учениця 8 класу народить дитину від 15-річного хлопця

unnamed
unnamed

В одному із сіл Кам’янка-Бузького району, Львівської області, 13-річна школярка завагітніла від старшого на два роки односельчанина.



Учителі та мешканці села дізналися про вагітність малолітньої тільки тоді, коли вона вже була 8 місяці, пише «ZAXID.NET».

Її матір про це знала, однак, як і донька, мовчала. Ба більше, мати вагітної школярки відмовилася писати заяву в поліцію та звинувачує свою доньку в тому, що трапилося. За її словами, вона «сама винна, що лягала з ним».

У п’ятницю, 21 лютого, сільський голова розповів журналістам, що напередодні до їхнього села вже приїздили працівники поліції із сектору ювенальної превенції.

«У нас у селі вже всі про то знають. Була поліція, всіх опитували, що і до чого. У селі про вагітну школярку дізналися десь два тижні тому. Раніше лише ходили чутки, соціальні служби викликали маму дівчинки, але вона ніяк не приходила. Прийшла аж під примусом, після повідомлення на її роботу. Працівники соцслужб їй поставили питання «в лоб», ну і вона підтвердила, що то правда», — розповів він.

Вагітна дівчинка зараз навчається у 8 класі сільської школи і продовжує відвідувати заняття. Ймовірний батько майбутньої дитини з того ж села і вчиться в 9 класі.

У школі, де навчаються діти, про дівчинку відгукуються добре. Директорка школи розповіла, що восьмикласниця ніколи не пропускає уроків, хоча вчиться посередньо. Дівчинка дуже добра і має лише кілька близьких подруг. Cім’я, у якій вона росте, — неблагополучна та багатодітна, проживає родина в цьому селі вже 17 років, хоча досі тут не прописана. Бабуся, мама та четверо дітей, серед яких вагітна школярка, живуть всі разом в одній кімнаті.

У школі зміни в зовнішності дівчинки помітили на початку грудня. Відтоді, запевняє директорка, намагалася поговорити з мамою дівчинки, однак та ніяк не виходила на контакт.

З моменту публічного розголосу за цю справу взялися і правоохоронці. У секторі ювенальної превенції місцевої поліції почали слідство. Правоохоронці приїздять до села, опитують однокласників дітей і мешканців села.

Директорка також розповіла, що разом із психологом намагалася дізнатися в дівчинки, чи не було примусу: «Я в неї питаю, чи він тебе змушував? А вона каже — ні. Але в розмові ми почули, що він навіть ловив рибу і давав їй за то. Я в шоці була».

Хлопець, якого називають ймовірним батьком, теж із неблагополучної сім’ї. Два роки тому його маму звинуватили у неналежному виконанні батьківських обов’язків, через смерть однорічної доньки. А сам хлопець у дев’ятому класі ледь уміє писати.

Наразі, поліцейські проводять розслідування, а встановити батька дитини зможуть лише після народження дитинки.

varta1.com.ua: Новини