На Львівщині відсторонили суддю хабарника від здійснення правосуддя

1_main
1_main

Наприкінці листопада 2019 року, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, про тимчасове відсторонення судді Турківського районного суду Львівської області Луку Кріля від здійснення правосуддя, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Про це повідомили у пресслужбі СБУ у Львівській області.

Нагадаємо, що, у грудні 2018 року, співробітники управління Служби безпеки України у Львівській області, разом з САП, затримали на робочому місці суддю Кріля Л. М. за підозрою у вимаганні хабара в тисячу євро від місцевого мешканця за непритягнення до кримінальної відповідальності.



Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою судді Крілю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

«Аналізуючи вищевказаний результат співпраці правоохоронних органів з громадськістю Львівщини, хочу подякувати за тісну співпрацю в отриманні високих результатів. Запевняю, що протиправна діяльність, а саме такі складові, як контрабанда та корупційні прояви не матимуть місця в нашому регіоні. Служба безпеки завжди стоїть на захисті України та її громадян», — зазначив начальник Львівського управління СБУ.

varta1.com.ua: Новини