На Львівщині вшанували пам’ять Героя Небесної сотні – Олега Ушневича (фото)

IMG_9666
IMG_9666

У ці дні в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні — невинно вбитих українців, які заявили про своє право жити в європейській країні. Серед Героїв Небесної сотні тоді, у лютому 2014 року, був і дрогобичанин Олег Ушневич, який загинув у 31 рік від кулі снайпера.

Як повідомляється у пресслужбі Дрогобицької міської ради, Олег був випускником Дрогобицької школи № 14, яка сьогодні функціонує у структурі Дрогобицького ліцею.

У вівторок, 18 лютого, у навчальному закладі вшанували пам’ять всіх Героїв Небесної cотні, зокрема й Олега Ушневича.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма, всечесні отці, родичі загиблого також узяли участь у загальношкільному заході.

«Вони померли не просто так, кожен з них віддав своє життя за кожного з нас. Щоб ми не боялися, а будували свою державу і боролись за неї, особливо у час, коли всі цінності намагаються повністю знівелювати», — звернувся до школярів Тарас Кучма.

До школярів звернулися і брат Олега Ушневича — Роман, а також викладач ДДПУ ім І. Франка Ярослав Комарницький та директор ліцею Ольга Заяць.

Присутні віддали честь загиблим Героям Небесної Сотні хвилиною мовчання, а школярі поклали квіти до пам’ятної таблиці Олегу Ушневичу, яка розміщена при вході в ліцей.



Додамо, що львів’ян запрошують на показ фільму про Героїв Небесної сотні, який відбудеться відразу в трьох локаціях міста.

varta1.com.ua: Новини