На Львівщині викрили пункт продажу «ковідних паспортів» для перевізників

2021-09-15-182629
2021-09-15-182629

На Львівщині кіберполіція викрила чоловіка у виготовленні та продажі підроблених COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах в месенджері, в яких було понад 15 тисяч підписників. Здебільшого клієнтами правопорушника були перевізники. Вартість однієї довідки становила 500 гривень, а COVID-сертифіката — 1500 гривень.

Як повідомили «Варта1» у Кіберполіції України, 31-річний чоловік виготовляв довідки з негативним результатом на COVID-19 та COVID-сертифікати для перетину державного кордону. Клієнти не проходили жодних лабораторних досліджень, а лише надавали свої дані для оформлення.

Чоловік використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом, фігурант виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та у його автомобілі. Вилучено комп’ютерну техніку, печатки, COVID-сертифікати. Під час огляду техніки виявлено згенеровані QR-коди, які, ймовірно, використовувалися для підроблення сертифікатів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Процесуальне керівництво здійснює Яворівська окружна прокуратура.

Довідково. COVID-сертифікат — це документ у Дії, який підтверджує статус вакцинованої особи.

varta1.com.ua: Новини