На Львівщині за майже 28 млн гривень з аукціону продають ще один спиртзавод

ya-27193
ya-27193

Рава-Руський спиртовий завод виставили на аукціон. Це вже шостий завод, котрий продадуть. Онлайн-аукціон з приватизації має відбутися 14 травня. Про це йдеться на сайті Фонду державного майна України.

ДП «Укрспирт» розташоване в місті Рава-Руська, Жовківського району, Львівської області. Його виставили на продаж за 27,72 млн грн. Аукціон запланований в системі електронних торгів «Prozorro.Продажі».

Загальна площа земельних ділянок13,22 га. На території розташовані адмінбудинки, зерносклади, солодовня, котельня, спиртосховища, депо, майстерня, мазутно-насосна станція тощо. Наявне основне технологічне обладнання, а також необхідні комунікації.

Згідно з умовами продажу, новий власник зобов’язаний буде зберегти основний профіль підприємствавиробництво ректифікованого спирту. Його використовують у харчовій та косметичній промисловостях, медицині та фармації.

Окрім того, інвестор, коли набуде права власності, повинен буде працевлаштувати на заводі близько 60 людей.

Раніше Фонд держмайна продав на аукціонах п’ять спиртових заводів на Львівщині.

З 1 липня 2020 року в Україні скасовано монополію на виробництво спирту. Однак, впродовж року, тобто до 1 липня 2021 року, його дозволили виготовляти лише на заводах, які держава продає з аукціону.

varta1.com.ua: Новини