На Львівщині закривають усі ринки: подробиці

нкн
нкн

Із 15 квітня на території Львівської області всі ринки повинні припинити роботу.

Таке рішення прийняли на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляють у департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА.

«Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам об’єднаних територіальних громад заборонити з 15 квітня функціонування ринків на адміністративних територіях», — зазначено у протоколі засідання, прийнятому 15 квітня.

Така заборона буде чинною до стабілізації епідеміологічної ситуації або до прийняття особливого розпорядження, тобто впродовж усього карантину.

Зазначається також, що контроль за виконанням рішення будуть здійснювати правоохоронці та представники влади.

[gallery link=«file» columns=«2» ids=«187602,187604»]

Водночас, у мерії розповіли, що очікують роз’яснень Уряду щодо роботи ринків. Про це міський голова Львова Андрій Садовий розповів в ефірі радіо «Люкс FM».

За його словами, у постанові головного державного санітарного лікаря щодо ринків не йдеться про припинення їхньої роботи. Натомість є рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС, яке забороняє роботу ринків.

«Є постанова Кабміну, яка не забороняє діяльність ринків. Є постанова головного санітарного лікаря, яка скасовує цю постанову про режим роботи ринків у час карантину. Відтак, на державному рівні немає заборони роботи ринків. Натомість є рішення обласної комісії станом на вчора, у якому посилаються на постанову головного державного санітарного лікаря, яка не говорить про заборону ринків. І це сьогодні, чесно кажучи, для мене великий біль.

Я буду звертатися за роз’ясненнями до пана Ляшка, до уряду, тому що люди привезли на базари продукцію, хочуть продати ще сьогодні, а обласна комісія говорить, що треба все закривати. Є така проблема. Ми чекаємо на роз’яснення уряду і головного санітарного лікаря, тому що ми повинні приймати законні рішення», — сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.

varta1.com.ua: Новини