На Львівщині затримали шахрая, який видурив гроші у 80-річної жінки (ФОТО)

шдщбд
шдщбд

На Львівщині поліцейські затримали шахрая з іншого міста, який видурив у 80-річної жінки значну суму коштів. Використав для цього популярну схему: «Ваш родич потрапив у ДТП». Про це повідомили «Варта1» у пресслужбі поліції Львівської області.


За даними поліції, 80-річна мешканка Городка передала шахраю 43 тисячі гривень нібито для проведення термінової операції її доньці, яка, за словами шахрая, отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.


«10 листопада у поліцію за допомогою звернулась 80-річна мешканка міста Городок. За словами заявниці, до неї зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для проведення їй термінової операції необхідні гроші. Пенсіонерка сприйняла цю вигадану історію на віру і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі 43 тисячі гривень. Згодом з’ясувалось, що в ДТП донька заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая», — розповіли в поліції.


Того ж дня правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетний 34-річний житель міста Маріуполь, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.


«Поліцейські встановили місцеперебування зловмисника та затримали його у Львові в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази у нього вилучені, невдовзі суд обере затриманому запобіжний захід», — додали у поліції.


Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на термін до трьох років.


Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність затриманого до вчинення інших злочинів.


varta1.com.ua: Новини