На Львівщині затримали злочинну групу, які викрадали людей і вимагали кошти (фото)

68ш7щ
68ш7щ


На Львівщині викрито злочинну групу які викрадали людей задля вимагання коштів — понад 150 тис доларів США була ціна свободи. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.




За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо вимагання та незаконного позбавлення волі викрито групу осіб — 7 мешканців Львівської області, віком від 21 до 44 років (ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-3 КК України).

Встановлено, що 30-річний чоловік позичив у місцевого підприємця 200 тис доларів США і щоб не повертати залишок боргу у розмірі 158 тис доларів, звернувся до лідера злочинної групи для вирішення такої «проблеми», — йдеться у повідомленні.
Як наслідок, на початку листопада 2020 року 5 членів групи викрали підприємця та вивезли за межі Львова: застосовуючи насильство та погрожуючи розправою над його родиною, фігуранти змушували чоловіка відмовитися від боргу та сплачувати їм щомісяця по 5 тис грн за можливість безперешкодно вести бізнес.






У ході проведення 15 обшуків за місцем проживання фігурантів та в авто вилучено: зброю та боєприпаси, посвідчення правоохоронних органів та одяг з логотипами різних правоохоронних підрозділів, десятки паспортів, мобільних телефонів та інших знарядь для скоєння злочинів.


Наразі лідеру угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 КК та ч. 1 ст. 255-1 України — вимагання, встановлення та поширення злочинного впливу, позичальнику — за ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 255-3 КК України (незаконне позбавлення волі, звернення за застосуванням злочинного впливу), іншим п’ятьом — за ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 189 КК України (незаконне позбавлення волі, вимагання).



На цей час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та перевіряється причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Максимальне покарання, яке загрожує організатору — 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, іншим учасникам групи — до 7 років ув’язнення.


Додамо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, оперативний супровід — УСР у Львівській області ДСР НП України.

varta1.com.ua: Новини