На Львівщині завершено капітальний ремонт дороги до українсько-польського кордону (ФОТО)

2021-09-01-130406
2021-09-01-130406

Завершили капітальний ремонт автомобільної дороги Т-14-20 «Яворів–Грушів» довжиною 19,5 км, де ремонтно-будівельні роботи стартували у серпні минулого року.

Як інформує «Варта1», у Службі автомобільних доріг у Львівській області повідомили, що відповідно до проєкту, відновили також три мостових переходи.

«Відновлення автошляху здійснювалося в рамках міжнародної програми «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до українського-польського кордону». Багато років дорога «Яворів–Грушів» існувала лише на карті, однак насправді це був лише напрямок з чималою ямковістю та, подекуди, відсутнім твердим покриттям. Зараз, завдяки чималим спільним зусиллям працівників дорожньої галузі, ми маємо вже повністю відремонтований автошлях, їхати яким набагато комфортніше і безпечніше», — розказує Іван Бондар, речник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Метою даного інвестиційного проєкту є покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг для сприяння розвитку соціально-економічних зв’язків з країнами ЄС та прискорення соціально-економічного розвитку як держави в цілому так і Львівської області.

Автомобільна дорога «Яворів–Грушів» має важливе соціальне значення, оскільки веде до міжнародного пункту пропуску «Грушів–Будомєж».

Пункт пропуску «Грушів–Будомєж» є одним із восьми автомобільних КПП, які наразі діють на українсько-польському кордоні. Дуже часто його використовують як «запасний варіант» при великих чергах на КПП «Краковець» або «Рава-Руська».

varta1.com.ua: Новини