На Львівщині жінка потрапила до реанімації внаслідок отруєння грибами

5983c9113f2b645dcc115460fdab61b1-wide-big
5983c9113f2b645dcc115460fdab61b1-wide-big

У неділю, 15 серпня, до реанімації потрапила 33-річна жінка, внаслідок отруєння грибами. Про це повідомили у Департаменті цивільного захисту населення львівської ОДА.

Так, о 22:55 год, у реанімаційне відділення Турківської центральної районної лікарні, у стані середнього ступеня важкості була госпіталізована мешканка міста Турка, 1988 року народження.

Жінку госпіталізували із діагнозом: «Отруєння грибами».

Як убезпечити себе та своїх рідних від отруєння грибами:

— найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі;
— не купуйте консервовані гриби на стихійних ринках;
— не куштуйте сирі гриби;
— варіть гриби не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.;
— зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше як добу;
— збирайте лише добре знайомі вам гриби. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими;
— не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними;
— не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають у себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали;
— не збирайте гриби в посушливу погоду: у цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.