На Миколаївщині затримали керівника окружної прокуратури, який допомагав росіянам вбивати земляків

Вислужувався перед ворогом, щоб залишитися працювати в «русскому мирі»

Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Миколаївщині затримали керівника однієї з окружних прокуратур Миколаївщини за фактом державної зради, повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За процесуального керівництва Спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону викрито та затримано керівника однієї з окружних прокуратур Миколаївщини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, керівник окружної прокуратури, будучи прихильником «русского мира», систематично зливав ворогу відомості щодо кількості та місць утримання військовополонених збройних сил РФ. Також він повідомляв про результати обстрілів Миколаївщини, дані про загиблих військовослужбовців і цивільних та іншу інформацію, яка цікавила окупантів. В обмін на неї він сподівався продовжити працювати в органах прокуратури у разі російської окупації регіону.

«Ми зафіксували, що цей, соромно сказати, прокурор виконував злочинні завдання представників держави-агресора. Він сподівався продовжити працювати в органах прокуратури у разі захоплення ворогом регіону, але забув, що за такі дії передбачено довічне позбавлення волі. Його діяльність вчасно вдалося зупинити та уникнути більш тяжких наслідків», — повідомила Ірина Венедіктова.

Викрито прокурора Спецпрокуратурою у військовій та оборонній сфері Південного регіону за сприяння керівника Миколаївської обласної прокуратури. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СБУ.

«Ми виведемо на чисту воду «щурів» в будь-яких органах. Ми про всіх вас знаємо. Тих, хто перефарбовується і перевзувається на льоту чекає вища міра покарання. «Русский мир» не врятує», — наголосила Генеральний прокурор.

Скриншот/"Telegram"

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також