На Одещині 17-річний переселенець з Харківщини через відмову у сигареті зарізав на зупинці 15-річного хлопчика (ФОТО, ВІДЕО)

Ще один підліток – у лікарні

В Одеській області неповнолітній через відмову у сигареті зарізав на зупинці громадського транспорту 15-річного хлопчика, ще один підліток – у лікарн.   

Нападнику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, подія сталася вночі 10 червня в одному з сіл Любашівської громади Подільського району.  До поліції надійшла інформація від диспетчера спецлінії «103» про смертельне ножове поранення підлітка. Прибувши на місце, слідчо-оперативна група виявила на автобусній зупинці підлітка з колото-різаними пораненнями, який помер до приїзду «швидкої».

Під час проведення першочергових слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що на зупинці громадського транспорту знаходилась група місцевих підлітків, серед яких був 17-річний юнак з іншої області України. В той момент повз них проходили двоє 15-річних хлопців, які мешкають у цьому ж населеному пункті.

«Зловмисник попросив у них закурити, але отримав відмову. Він розлютився і почав завдавати ударів ножем одному з підлітків. Другий намагався відштовхнути нападника від товариша і теж отримав удар ножем по нозі. Нападник з місця втік», - розповіли правоохоронці.

Жертва отримала велику кількість проникаючих колото-різаних поранень та, попередньо, смерть хлопця настала внаслідок множинних відкритих ран грудної клітини. Остаточну причину смерті встановить експертиза. Інший постраждалий, 15-річний товариш загиблого, отримав поранення у вигляді різаної рани ноги. 

Зловмисника поліцейські розшукали у товариша. Слідчі вилучили одяг, у якому він був під час нічного конфлікту. 

Фігуранту повідомлено про підозру в умисному вбивстві та умисному легкому тілесному ушкодженні. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 125 ККУ. Наразі суд обрав юнаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. В рамках провадження призначено низку судових експертиз, встановлюються обставини події. 

У поліції також розповіли, що у день проведення слідчого експерименту за участю фігуранта справи, на місце прибули родичі убитого підлітка. Обурені люди намагались дістатись затриманого у поліцейському автомобілі.

«Ми розуміємо емоції родичів від втрати дитини. Зловмисник неодмінно понесе покарання за скоєне», - обіцяють правоохоронці.

Інцидент з родичами загиблого хлопчика потрапив на відео, яке поширене у соціальних мережах. На ньому видно, як люди кидаються на поліцейське авто, що рухається. Чутно жінку, яка кричить, що вбили її двоюрідного брата.

Читайте також: на Львівщині на 10 років засуджено жінку за вбивство співмешканця.

Місцеві жителі також пишуть, що вбивство сталося у селі Троїцьке. Вбитий та поранений – учні місцевої школи, 17-річний фігурант - переселенець з Харківської області, який проживає у притулку. Підозрюваний втік з місця події, дорогою викинув ніж, але згодом був затриманий у вказаному притулку.

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також