На Одещині група осіб незаконно утримувала та примушувала жебракувати інших

Рабовласництво

Потерпілих наразі 9, кожен заробляв до 1000 гривень.

Незаконну діяльність викрили та задокументували слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1.

Чоловіки підшукували на вулицях міста громадян без постійного місця проживання та вербували їх для жебракування.

Спільники утримували людей в підвалі орендованого будинку, консультували щодо «роботи» та забороняли самим покидати приміщення. При спробі втекти, до них застосовували психологічний тиск та фізичну силу.

Впродовж усього дня за «працівниками» спостерігали, а ввечері забирали у них всі зароблені гроші та відвозили до підвалу. Більшу частину отриманих грошей зловмисники ділили між собою, а решту витрачали на харчі для «робітників» та обслуговування автомобілів.

Затримавши осіб, поліцейські вилучили гроші, мобільні телефони, «чорнові» записи із зазначенням прибутків, інвалідні візки, документи громадян та інші речі, що мають інтерес для слідства. Автомобілі помістили на арештмайданчик.

Читайте також: На Львівщині чоловік намагався завдати собі шкоди після отримання повістки

Особам повідомлено про підозру у вербуванні та переміщенні людини, вчинених з метою експлуатації, примусового втягнення у зайняття жебрацтвом, вчинених за попередньою змовою групою осіб, а також повторно. 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб