На Одещині водій двічі навмисно переїхав собаку, але поліція відмовилася складати протокол (ФОТО)

Собака скалічений та ходити вже не буде

ФОТО: UAnimals

В Одеській області водій двічі переїхав собаку, але поліція не склала протокол, оскільки тварина безпритульна. Про це повідомляє зоозахисна організація UAnimals.

 «9 серпня чоловік переїхав безпритульну собаку. Коли та заскавчала, він не зупинився, а здав назад і повторно наїхав на тварину. Очевидці намагалися зупинити водія, проте той утік. Свідком жорстокого поводження з твариною також стала тринадцятирічна дівчинка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що собаці 15 років, вона має клеймо, дружня, стерилізована та вакцинована. Вона все життя мешкала на одній вулиці та має куратора, який опікувався нею.

Мешканці будинку відвезли тварину в ветлікарню, де їй діагностували перелом хребта і параліч задніх лап. Скалічений собака зараз на знеболювальному і, за попередніми прогнозами, ходити вже не буде.

Свідки події та опікунка собаки Анна Рассамахіна заявили про цей випадок в поліцію. Але там відмовились складати протокол.

«Логіка така: от якби собака була чиясь, тоді протокол би склали. А оскільки вона безпритульна, то водій буцімто не порушив закон, полишивши місце аварії, і взагалі не вчинив щодо собаки нічого такого — він же ж її не бив», - повідомляє UAnimals.

Фото: UAnimals

ФОТО: UAnimals

Зоозахисники нагадують: жорстоке поводження з тваринами, у тому числі з безпритульними тваринами, якщо такі дії призвели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, — караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Раніше повідомлялося, на Одещині собака загриз свою власницю на очах у дитини.

UAnimals вимагає, щоб поліція притягнула злочинця до відповідальності. І подали заяву від імені організації.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк