На Полтавщині 6-річна дівчинка вигадала історію про своє викрадення, щоб не сварили батьки

Дитина хотіла побачитись з вчителькою в школі

ФОТО: поліція Полтавської області

До Миргородського райвідділу поліції Полтавщини 28 серпня надійшло повідомлення від місцевого мешканця, що його малолітню дитину намагалися викрасти з дитячого майданчика. Про це повідомила Нацполіція Полтавської області.

 У ході першопочаткових слідчих та оперативних дій з’ясувалось, що інформація не відповідає дійсності. Дитина навмисне вигадала історію. Свій вчинок вона пояснила тим, що батьки могли сварити її за те, що вона самостійна покинула дитячий майданчик.

Як зазначили правоохоронці, до Миргородського райвідділу поліції 28 серпня надійшло повідомлення від місцевого мешканця. Він розповів, що від своєї 6-річної доньки він дізнався про те, що невідомий намагався її вкрасти з дитячого майданчика. 

Під час спілкування з батьком дитина зазначила, що в період часу між 12:00 та 13:00 вона знаходилась на дитячому майданчику, а її старша сестра гралась з однолітками. У цей час до неї начебто підійшов невідомий чоловік, який однією рукою взяв її за руку, а іншою — заклеїв рота липкою стрічкою та повів через двори в бік школи.

Правоохоронці встановили, що інформація про викрадення дитини не відповідає дійсності. Під час перегляду запису з камер відеонагляду було видно, що дитина рухалася в бік школи сама. А потім дівчинка, також сама, повернулася до двору, розташованого поруч із місцем її проживання. 

Фото: поліція Полтавської області

ФОТО: поліція Полтавської області

Дитина зізналася, що їй дуже хотілось піти до школи, щоб побачити свою вчительку. А історію з викраденням вигадала, бо хвилювалась, щоб батьки, які від старшої сестри дізнались про самостійне залишення нею двору, будуть її сварити.

Читайте також: у Тернополі 5-річний хлопчик втік з ігрової кімнати, щоб купити мамі квіти на день народження (ФОТО).

Ювенальна поліція провела відповідну роз’яснювальну роботу з родиною дівчинки.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк