На Полтавщині чоловік вдарив іншого сокирою та скинув у колодязь

Розкрито справу 15-річної давності

Мешканець Полтавщини вважався безвісти зниклим із 2009 року і лише у 2024 році розкрили обставини його смерті. Мешканця Лубенщини вбили та кинули в колодязь. 

Ще у 2009 році до поліції звернулась жінка, яка розповіла, що її син поїхав на скутері у невідомому напрямку та додому вже не повернувся.

«Для розкриття даного злочину та встановлення всіх обставин події ми задіяли не лише працівників Лубенського відділу поліції, а й фахівців-криміналістів, оперативників карного розшуку та слідчих Головуправління поліції Полтавщини. Проведеною клопіткою роботою нам вдалося розшукати свідків та з’ясувати обставини зникнення людини. Наразі слідчі встановили, що ввечері 23-го травня 2009 року розшукуваний чоловік відпочивав у компанії знайомих. Потім між потерпілим і одним з його знайомих (1986 року народження) виник конфлікт. У ході з’ясування стосунків фігурант сокирою наніс 30-річному опонентові смертельне тілесне ушкодження. А щоб приховати сліди злочину, зловмисник викинув тіло вбитого в закинутий колодязь. Підозрюваному у вбивстві вже повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу», - повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун.

У березні 2024 року під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські знайшли в колодязі залишки тіла людини.

Згодом судова та генетична експертизи підтвердили, що тіло належить чоловікові, якого розшукували як безвісти зниклого. Також встановлено, що його вбили.

Читайте також: Смертельна ДТП у Луцьку: водій зіткнувся із зустрічним автомобілем та пошкодив авто поліції

23 травня поточного року слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також