На Полтавщині знайдено жорстоко вбитою 12-річну безвісти зниклу дівчину

Підозрюваному 57 років

Дарію Волошину, яка безвісно зникла у Полтаві ввечері 26 травня, було жорстоко вбито. Про це повідомив начальник Головного управління поліції Полтавської області Євген Рогачов.

Повідомлення про зникнення Дарії надійшло до поліції у ніч з 26 на 27 травня. На пошуки малолітньої орієнтували всі наряди поліції міста, залучивши досвідчених оперативників обласної поліції, кінологів зі службовими собаками та максимальну кількість особового складу поліцейських підрозділів.

Пошукова операція тривала понад чотири доби. Близько двох сотень правоохоронців цілодобово працювали над перевіркою різних версій та опитуванням громадян, а також проводили обстеження закинутих приміщень, підвалів, недобудов та об’єктів на території міста. Окрім того, до поширення інформації про зниклу Дарію Волошину швидко приєдналися полтавські медіа та новинні вебресурси. Звернення поліції про розшук дитини транслювали на радіо й телебаченні.

У причетності до вчинення цинічного злочину підозрюють 57-річного полтавця з кримінальним минулим.

Євген Рогачов розповів: «Фігурант намагався знищити сліди цинічного злочину, щоб уникнути відповідальності. Він на власному автомобілі вивіз дитину за межі обласного центру, вбив та приховав тіло у лісосмузі. Однак, оперативникам та слідчим спільно з поліграфологом вдалося здобути докази його причетності до зникнення Дарії. На даний час проводиться комплекс необхідних слідчих дій та судових експертиз, необхідних для встановлення усіх обставин злочину».

За даним фактом слідчими Полтавського райуправління поліції та Слідчого управління обласної поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної та Полтавської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 КК України (Вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди).

За скоєний злочин зловмиснику може загрожувати довічне позбавлення волі.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також