На посаду у львівській митниці повернули колишнього хабарника

f67d82728e1ba3fe
f67d82728e1ba3fe

Колишній державний інспектор відділу митного оформлення поста «Краківець» Львівської митниці Юрій Товт повертається на посаду. Кілька років тому він був засуджений за отримання неправомірної вигоди в сумі 200 доларів. Про це повідомив «Високий Замок».

Як переконують у Львівській митниці, після вироку за хабар Юрій Товт призначений на посаду Заступника начальника управління відділу мобільних сканувальних систем управління технічних засобів митного контролю Львівської митниці.

Нагадаємо, Яворівський районний суд, у 2015 році, визнав Товта винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за отримання хабаря. Суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що нараховує суму 25 500 гривень. Окрім того, суд позбавив його права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на рік.

Після звільнення з митних органів Товт отримував дохід від підприємницької діяльності. Він також працював на посаді помічника-консультанта народного депутата ВР. Опісля — подав документи на конкурс  вакантних посад на митниці та був призначений на Закарпаття. Там Товт деякий час працював старшим зміни на митному посту «Тиса» у Чопі.

Крім того, Юрій Товт є у реєстрі корупціонерів НАЗК. І от у лютому 2021 року засуджений митник отримує посаду у Львівській митниці, де його раніше ловили на хабарі.

varta1.com.ua: Новини