На Прикарпатті депутат продавав авто швидкої допомоги, які мали бути для ЗСУ (ФОТО)

За авто він вимагав 12 тисяч доларів

ФОТО: СБУ в Івано-Франківській області

Депутат облради в Івано-Франківській області організував благодійний фонд нібито для допомоги ЗСУ. Шахрай ввозив в Україну автомобілі, проте згодом їх продавав.

Про це повідомили в СБУ в Івано-Франківській області.

Зловмисник продав місцевій мешканці автомобіль швидкої допомоги, який мав відправити для ЗСУ. За авто він вимагав 12 тисяч доларів. Їх повинна була отримати його помічниця. Поліція і СБУ «на гарячому» затримали обох: помічницю депутата під час отримання коштів, і підозрюваного, коли він з авто контролював передачу валюти.

Під час обшуків у правоохоронці вилучили три автомобілі швидкої допомоги, 7 позашляховиків, які були ввезені в Україну, як гуманітарна допомога, документи, техніку, а також понад 38 тисяч євро, $176 тисяч, майже 7 тисяч англійських фунтів, 3,3 тисячі польських злотих та понад 1 мільйон гривень.

Фото: СБУ в Івано-Франківській області

«Основному фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України — незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертвувань або безоплатної допомоги, вчинене під час надзвичайного або воєнного стану. Його помічниці повідомлено про підозру у пособництві у вчиненні злочину», — зазначили в СБУ.

Депутата взяли під варту, а його помічницю — під домашній арешт. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Фото: СБУ в Івано-Франківській області

Нагадаємо, мешканцю Рівненщини грозить «криміналка» за дорожні знаки (ФОТО).

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк