На Прикарпатті через зсув ґрунту може піти під землю газова станція (ФОТО, ВІДЕО)

2021-06-03-115148
2021-06-03-115148

Мешканці села Стримба, Надвірнянської ТГ, скаржаться на зсув ґрунту площею майже півтора гектара. За повідомленням Державної служби з надзвичайних ситуацій, пласт землі зсунувся ще у квітні, проте, якщо будуть сильні опади, можливе і більше зміщення.

Як повідомляє «Суспільне Карпати», поруч із небезпечною ділянкою розташовані вісім житлових будинків та будівлі газорозподільної підстанції.

Ймовірною причиною зсувів у Стримбі, розповідає завідувач сектора з питань цивільного захисту Надвірнянської міської ради Андрій Левицький, є поверхневі води.

«Пішло перенасичення ґрунтів. Ну, не знаємо, це ж треба геологічну розвідку, що під ґрунтами, аби дізнатися, на якій глибині знаходиться. Але, швидше усього, що це є поверхневі води, пішло десь перенасичення і земля »їде«, — сказав Андрій Левицький.

Зараз у Надвірнянській територіальній громаді, до складу якої входить Стримба, після рішення комісії готують проєктно-кошторисну документацію.

Інший зсув ґрунту під час минулорічного паводку стався на вулиці Шевченка в Стримбі. Цієї вулицею, за словами Андрія Луцька, користуються не лише місцеві мешканці, але й їздить транспорт ПАТ »Укрнафта«. Дорога, як і міст на ній, перебувають на балансі підприємства, яке своїми силами відновило тут проїзд. Проте, каже чиновник, є ймовірність того, що ґрунт і тут може знову почати зсуватися.

Повідомлення про зсув на провулку Шевченка надійшло до місцевої Служби порятунку 1 червня приблизно о 16-й годині.



varta1.com.ua: Новини