На Прикарпатті школам рекомендують починати тиждень з молитви й гімну

original-photo
original-photo

Івано-Франківська облрада рекомендувала керівникам закладів освіти щотижня, перед початком занять, розпочинати день з виконання гімну України, хвилини мовчання, за загиблими за незалежність країни, та спільної молитви.


Таке рішення було прийнято на 23-й сесії облради у п’ятницю, повідомляє місцеве видання Бліц-Інфо.


Зазначається, що депутати розглянули питання «Про національно-патріотичне виховання дітей та молоді».


Як зазначив депутат-свободівець Василь Сенатович, облрада рекомендує керівникам закладів освіти щотижня, перед початком занять, розпочинати день з виконання гімну та хвилини мовчання, на вшановування пам’яті загиблих за незалежність та цілісність України. За словами депутата, схоже рішення вже приймали в інших областях.


Колега Сенатовича по фракції, Оксана Тебешевська, таку пропозицію підтримала, втім запропонувала змінити назву проекту рішення на «Про виконання державного Гімну України перед початком занять в навчальних закладах області».


Інший депутат, Василь Попович, запропонував доповнити проект рішення пунктом про обов’язковий урок «Християнської етики в школах».


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зазначив, що зауваження швидше стосується освіти, тож, ліпше винести таку пропозицію окремим проектом рішення на сесію.


Попович з такою пропозицією погодився, втім запропонував додати до цього рішення пункт про спільне виконання молитви перед початком занять.


«У підсумку депутати підтримали і пропозицію Тебешевської, і Поповича щодо спільної молитви», — повідомляє видання.

varta1.com.ua: Новини