На Рівненщині бурштинокопачі створюють природні перешкоди для диверсантів з білорусі (ФОТО)

Після «старателів» ліси спотворені величезними ямами з болотом…

Фото: НПУ

На Рівненщині поліцейські Сарненського РВП учора, дев’ятого червня, за результатами проведених слідчих дій та відпрацювань задокументували незаконне видобування бурштину-сирцю на території району та вилучили обладнання.

Як повідомляє Нацполіція Рівненської області, правоохоронці провели шість обшуків у селищі Томашгород за місцем проживання осіб, причетних до незаконного промислу. Поліцейські вилучили вісім мотопомп: шість кустарного та дві — заводського виробництва, квадроцикл «Honda», причіп до автомобіля та 56 одиниць знаряддя, що використовувалося для протиправної діяльності.

Під час вилучення мешканці Томашгорода чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаючись на їхню адресу та перешкоджаючи законним діям поліцейських. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 342 КК України.

Крім того, поліцейські, спільно із працівниками Держприкордонслужби, під час проведення заходів у протидії незаконному видобутку бурштину в лісовому масиві поблизу села Переброди виявили трьох старателів. Побачивши правоохоронців, втекли, залишивши на місці події дві мотопомпи та відповідне знаряддя.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 КК України, поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину. Відомо, що всі вони — мешканці Старого Села.

Фото: НПУ

Як повідомлялося, на Рівненщині у селі жінка вижила після потрапляння блискавки.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також