На Рівненщині суд звільнив чоловіка від покарання, бо він задонатив на ЗСУ

30 тисяч

На Рівненщині за донат на ЗСУ звільнили від покарання чоловіка, який дав ляпаса поліцейському. Про це повідомив Рівненський апеляційний суд. 

Його внесок на армію врахували як пом'якшувальну обставину. 

Конфлікт між обвинуваченим та працівником поліції відбувся у лютому 2020 року. Під час вечірньої бесіди за місцем проживання обвинувачений вдарив представника правоохоронного органу, який був при виконанні службових обов’язків, долонею в обличчя, в результаті чого той отримав легкі тілесні ушкодження.

10 травня 2023 року місцевий суд проголосив вирок у цьому кримінальному провадженні, визнавши П. винним та засудивши за ч. 2 ст. 345 КК України на 2 роки обмеження волі.

Обвинувачений, який перебував до набрання вироком законної сили під домашнім арештом у нічний час доби, оскаржив вирок до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі просив вирок змінити в частині призначеного покарання і звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Частково проти задоволення апеляційної скарги виступила прокурор, наполягаючи на зміні вироку в частині призначеного покарання, зменшивши його до мінімального — 1 року обмеження волі.

Апеляційний суд врахував, що обвинувачений не притягувався ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності та в добровільному порядку відшкодував потерпілому матеріальну і моральну шкоду, визнав вину, розкаявся і вибачився перед працівником поліції.

Також, обвинувачений добровільно вніс на рахунок ЗСУ благодійний внесок у розмірі 30 000 гривень.

Зважаючи на всі ці обставини, Рівненський апеляційний суд на підставі ст. 75 КК України звільнив П. від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також