На Рівненщині військова майже рік не приходила на службу, але отримала понад 500 000 грн виплат

11 місяців

ДБР повідомило про підозру заступнику командира батальйону однієї з військових частин Рівненської області, який забезпечив незаконну виплату у півмільйона гривень донці іншого офіцера цієї частини. Про це інформує ДБР.

«Встановлено, що, обіймаючи посаду тимчасово виконуючого обов’язки командира військової частини, фігурант підписував документи для видачі грошового забезпечення військовослужбовиці, яка 11 місяців не приходила на службу та не виконувала свої посадові обов’язки», – пише ДБР.

Військовослужбовиця отримала понад 500 000 грн виплат із державного бюджету, а сама вона є донькою іншого заступника командира частини.

Чиновника підозрюють у недбалому ставленні до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинену в умовах воєнного стану. Підозрюваному загрожує від п'яти до восьми років ув'язнення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру і військовослужбовиці, яка ухилилась від служби та продовжувала отримувати виплати.

Читайте також: на Львівщині затримали на хабарі працівницю ТЦК.

Підозру хочуть повідомити за статтею про самовільне залишення військової частини. За це в умовах воєнного стану передбачено ув'язнення на строк від п'яти до десяти років.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також