На Рівненщені попрощалися з воїном, який шість років боровся за життя

9-05-29
9-05-29

Вчора, 4 червня, у Дубні відбулось вшанування учасника російсько-української війни Романа Кубишкіна, який війдійшов у вічність після довготривалої боротьби за життя внаслідок отримання надважкого поранення 22 лютого 2015 року в селищі Піски під Донецьким аеропортом. По це повідомляє Дубенська міська рада.

Вшанування розпочалось із загальноміського прощання з Героєм. На майдані Незалежності відбулась панахида, яку відслужили священники Православної церкви України на чолі з благочинним о. Василем Лозинським. Віддати останню шану воїну прийшли міський голова Василь Антонюк, заступниця голови Дубенської РДА Ірина Кружайло, депутати та представники виконавчих органів Дубенської міської ради, військовослужбовці, волонтери, бойові побратими, близькі та рідні полеглого воїна-добровольця, небайдужі дубенчани.

“Роман з перших днів пішов добровольцем захищати незалежність, мир та спокій України. Був артилеристом “Правого сектора”. Цей мужній воїн, захищаючи нашу державу та здійснюючи служіння нашому народу, отримав у 2015 році надважке поранення. Однак Роман боровся за життя довгих шість років. Наша громада не стояла осторонь. Я дякую усім, хто підтримував та допомагав йому у цій важкій боротьбі. Добрий словом, думкою, гривнею, молитвою... Я щиро вдячний матері Романа за його виховання, за материнські сльози та турботи. Від себе особисто, усієї міської ради, депутатського корпусу та виконавчого комітету ми приносимо щирі співчуття рідним і близьким полеглого воїна. Ми сумуємо разом з вами. Мужність і відвага Романа назавжди будуть в пам’яті і серцях дубенчан. Його героїзм та подвиг назавжди будуть вписані в історію нашого міста та історію України. Царство Небесне, світла та вічна пам’ять”, — з такими словами звернувся до присутніх міський голова Василь Антонюк.

Світлу пам’ять захисника України вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом.

Далі траурна процесія вирушила до рідного будинку Романа та до церкви Різдва Богородиці, де було звершено заупокійну службу. Поховали спочилого воїна на міському кладовищі.

varta1.com.ua: Новини