На росії 200 морпіхів відмовилися повертатися на війну

810 бригада морської піхоти

До України на війну відмовилися повертатися 200 морпіхів 810-ої бригади морської піхоти Чорноморського флоту росії. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю Крим.Реалії.

«Що стало негативним для російського командування? Те, що близько двохсот військовослужбовців 810-ої бригади відмовилися знову повертатися на територію півдня України. І це виникла така суттєва проблема, яка, за нашими даними, і затягнула процес відновлення і бойового злагодження батальйонно-тактичної групи, які проводилися в травні місяці. Але попри це, БТГр була сформована, вона зараз перебуває на півдні нашої країни і веде бойові дії. Але це вже зовсім інші батальонно-тактичні групи ніж ті, які були на початку», — сказав Скібіцький.

Бойовий потенціал, бойовий досвід, ті спеціальності, які є критичними для таких підрозділів, «вони на сьогодні відсутні».

«По-друге, сама 810-та бригада, і її основне завдання — це проведення морських, штурмових наступальних операцій і просто штурмових дій. А, відповідно, якщо не буде підготовлених фахівців, якщо не буде чіткого злагодження підрозділу, то бойовий потенціал цієї БТГр, та і всієї бригади, він зменшується», — сказав представник ГУР.

Раніше, Кадиров відмовився відправити в Україну чеченський батальйон.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також