На росії батьки поховали чуже тіло, щоб отримати «гробові» виплати

Сестра бореться за свого брата

У росії батьки військовослужбовця, котрий воював в Україні, поховали чуже тіло, щоб отримати виплати за його «загибель». Про це в ефірі телеканалу «Freedom» розповів російський журналіст Тимур Олевський.

А коли син знайшовся в полоні в Україні, вони відмовилися вживати будь-яких дій щодо його повернення додому, щоб не повертати отримані гроші.

Скаргу до російської прокуратури написала сестра російського полоненого.

«Пише сестра полоненого російського солдата, який перебуває в українському полоні. Вона пише в прокуратуру — і це не схоже на скаргу, а схоже на крик про допомогу, — що батьки солдата отримали гробові гроші за те, що він загинув, за фальшивою, по суті, процедурою отримання результатів ДНК-експертизи, тому що її взагалі  ніхто не проводив. Це була просто формальність, її мали проводити, їм навіть результатів не дали», — розповів журналіст.

Його батьки влаштували похорон та вже отримали обіцяні «гробові» виплати.

«Їм привезли чиєсь тіло, вони його поховали, отримали гроші, а потім солдат знайшовся. Він виявився живим і перебуває в полоні. А вони не намагаються зробити нічого з цим, не звертаються до міністерства оборони, щоб уточнити його долю та витягнути його з полону, тому що пояснюють, що гроші вже отримані, і назад їх повертати вони не збираються», — сказав Олевський.

Зараз сестра окупанта просить повернути брата з полону, адже батьки не зацікавлені у поверненні сина і не збираються робити жодних дій для того, щоб його витягнути.

«Сестра просить: врятуйте мого брата, бо батьки не збираються робити взагалі нічого. Вони вже отримали гроші, вже, мабуть, купили білу «Ладу» чи не знаю, що вони на ці гроші купили. Гроші отримані — є син, нема сина , нехай сидить. А кого ми поховали, пише вона у цій скарзі, ми не знаємо», — додав журналіст.

Нагадаємо, епічне відео моменту падіння будинку мами російського окупанта.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також