На росії фсб затримала командира бригади, яка вчиняла звірства у Бучі

Його підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах

Фото з відкритих джерел/ Полковник Артем Городилов

На росії затримали командира полку за підозрою в особливо великому шахрайстві, який також причетний до вбивств мирного населення у Бучі. Йдеться про командира 83-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади Артема Городилова. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Затримали полковника в Рязані й одразу ж доставили до москви, де передали до Головного військового слідчого управління. Там і будуть розслідувати справу. У кримінальній справі Городилов проходить як командир десантно-штурмового полку. Розкрадання якого роду і на яку суму інкримінують офіцеру, невідомо (згідно з КК рф, «особливо великий розмір» починається від 1 млн руб / 11,3 тис. доларів).

«Якщо Городилов на момент арешту справді був командиром 83-ї бригади ДПВ, то російське верховне командування наділило його посиленими обов’язками як командира окремої бригади, а не полку, підпорядкованого дивізії між російськими звірствами в Бучі та російськими. Президент росії володимир путін і російське військове командування, можливо, карають Городилова за те, що путін сприймає як грубу некомпетентність, яка не досягла своїх військових цілей, спричинивши загибель значної кількості »елітних« російських військовослужбовців на Харківському напрямку», - пишуть експерти.

Аналітики також нагадали, російська влада нещодавно заарештувала низку чиновників Міністерства оборони (МО) росії та військових за кримінальними звинуваченнями, які, здавалося б, не пов’язані з їхніми посадами.

Довідково:

Городилов був начальником штабу, а 2019 року став командиром 234-го десантно-штурмового полку. Згідно з розслідуванням The New York Times, після повномасштабного вторгнення в Україну саме цей полк перебував у місті Буча під Києвом. Зокрема, як стверджувало видання, військові з цього підрозділу причетні до вбивств мирних мешканців на вулиці Яблонській.

У розслідуванні NYT було встановлено імена щонайменше 22 військовослужбовців 234 полку, які перебували в Бучі. Під позивним «Уран» фігурував командир полку Городилов.
2023 року США запровадили персональні санкції проти Городилова, заборонивши йому в'їзд до країни.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також