На росії оскандалилися візитом Герасимова в Україну (ФОТО)

Герасимов нібито побував на окупованій території

Міністерство оборони росії заявило, що начальник російського Генштабу Валерій Герасимов проінспектував угруповання російських військ в Україні 2 липня. Про це пише Інститут вивчення війни.

Міністерство оборони росії опублікувало слайд-шоу із зображеннями, які нібито доводять, що Валерій Герасимов все ще обіймає посаду головнокомандувача Генерального штабу і що він нещодавно перебував в Україні, але, зокрема, не має жодного відеозапису нібито інспекції Герасимова російських військ. 

Ця поїздка, ймовірно, була відповіддю на нещодавні припущення про те, що Герасимова було усунено з посади в рамках очищення кремлем високопоставленого російського військового керівництва через невдачі росії в Україні.

Міноборони Росії опублікувало заяву про те, що українські ЗМІ брешуть про усунення Герасимова, і заявило, що Герасимов досі обіймає посаду начальника Генштабу.

Поспішна презентація слайд-шоу, яка не чітко демонструє, що Герасимов останнім часом виконував свої обов’язки в Україні, свідчить про те, що російське керівництво чутливе до чуток про чистку російських вищих офіцерів.

Ймовірно, кремль також прагне зберегти або відновити довіру до російського військового керівництва на тлі серйозної організаційної реструктуризації, невдач і великих втрат.

Раніше повідомлялося, що на росії звільнили декілька командирів за провали в Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також