на росії патріарх Кирило заговорив про кінець світу

«Будь-яке бажання знищити росію означатиме кінець світу»

Патріарх московський Кирило вважає, що поразка росії за нинішніх умов може призвести до згубних наслідків для всього людства.

«Бажання перемогти росію сьогодні набуло дуже небезпечних форм. Ми молимося Господу, щоб він навчив безумців і допоміг їм зрозуміти, що будь-яке бажання знищити росію означатиме кінець світу», - сказав Кирило.

«Сьогодні виникають дуже великі загрози світу, нашій країні, та й усьому роду людському, тому що у якихось божевільних людей з'явилася думка про те, що велику державу російську, що має потужну зброю, населену дуже сильними людьми, які з покоління в покоління завжди були мотивовані на перемогу, які не здалися ніколи жодному ворогові, які завжди виходили переможцями, що їх можна в нинішніх умовах або перемогти, або, як тепер кажуть, переформатувати, тобто нав'язати їм якісь цінності, які навіть цінностями назвати неможливо, того, щоб вони були як усі і підкорялися тим, хто має сили контролювати більшу частину світу», - сказав Кирило у четвер після літургії з нагоди свята Хрещення Господнього.

«Ми молимося Господу, щоб Він навчив тих безумців і допоміг їм зрозуміти, що будь-яке бажання знищити росію означатиме кінець світу», - зазначив патріарх Кирило.

Він також вважає важливим молитися про те, щоб рід людський знайшов якусь нову свідомість своєї взаємозалежності та крихкості світу.

«Ми віримо, що Господь не залишить землю російську, не залишить нашої влади, президента нашого православного, воїнство наше, що в росії будуть сили в разі потреби захистити свою землю і свій народ. І дай Боже, щоб не дійшло до такого з'ясування стосунків», щоб Господь усіх примирив, заспокоїв і допоміг усім разом працювати для того, щоб світ ставав кращим", - сказав він.

Як повідомлялося, петиція про заборону УПЦ Московського патріархату набрала достатню кількість голосів.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт