На росії переповнені військові шпиталі

Медиків мобілізують

Велика кількість поранених у підрозділах ЗС РФ, які залучені до ведення бойових дій в Україні, призвела до переповнення військових шпиталів на території РФ. Про це повідомляє ГУР МОУ.

Їхня пропускна спроможність не розрахована на такий потік пацієнтів. 

Владою РФ прийнято рішення про проведення мобілізації (у тому числі в Москві) медичного персоналу. Це стосується фахівців майже всіх медичних спеціальностей, втім основна увага приділяється хірургічного персоналу. 

Мобілізованих медиків планується направляти на тимчасово окуповані території України. Зокрема, у Маріуполь, Луганськ, Донецьк. 

Одночасно, так званий «начальник відділу охорони здоров’я Бердянська», колаборант та зрадник Микола Мірошниченко, «проінспектував» службові квартири медичних працівників підприємства «Бердянськие територіальне медичне об’єднання».

За його розпорядженням покинуті квартири медиків будуть перерозподілені серед медичного персоналу, який погодився на співпрацю з окупантами.

На тимчасово окупованих територіях Донецької області окупанти розміщують автобуси, в яких облаштовано так звані «мобільні медичні поліклініки». Стверджується, що їхнє завдання — приймання хворих з-поміж місцевих мешканців. Однак, у таких «пунктах» хворих змушують здавати кров для потреб «захисників армії ДНР та російських військовослужбовців, які воюють в Україні».

Нагадаємо, ЗСУ пошкодили російський катер «Раптор».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також