На росії почалось виверження одночасно двох вулканів (ФОТО)

Природа лютує

На Камчатці почалося виверження Ключевської сопки – найвищого вулкана Євразії. А крім нього прокинувся і вулкан Шивелуч – наразі триває викидання «розпечених бомб». Про це з посиланням на російські ЗМІ пише 24 канал.

Російські ЗМІ повідомляють, що два вулкани прокинулися фактично одночасно. Схоже, що навіть природа лютує проти росіян. У мережі уже жартують, що це геологічна спецоперація українців.

Шивелуч

Перед виверженням вулкан двічі викинув стовпи попелу на висоту до 5 кілометрів.

Наразі фахівці фіксують викиди розпеченої магми із частотою до 10 вибухів на годину, очікуються лавові потоки. Температура лави на поверхні вулкана становить 1 000 градусів Цельсія.

Додамо, що Шивелуч – найпівнічніший з діючих вулканів Камчатки. Найпотужнішим вважається виверження Шивелуча 1964 року, коли стовп попелу досяг висоти 15 кілометрів, а уламки вулканічної породи віднесло на 20 кілометрів.

Ключевська Сопка

Виверження у вершинному кратері Ключевського почалося після землетрусу магнітудою 5,7, що стався біля східного узбережжя Камчатки в ніч проти 20 листопада.

Наразі відбуваються поодинокі викиди розпечених бомб із частотою до 10 вибухів на годину. Через значну глибину кратера Ключевського — близько 200 метрів – лише окремі з них видно над кромкою.

Вчені зазначають, що виверження посилюватиметься: фахівці очікують на вилив лави, а також утворення грязьових потоків, які пройдуть річищами річок у районі вулкана.

Як повідомлялося раніше, на росію перекинувся вогонь з пожежі, яку росіяни спричинили в Україні

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена