На росії пояснили, що втрата «Москви» сталася через блювання оператора

Оператор відвернувся до відра і все!

Втрата флагмана Чорноморського флоту «Москва», який затонув 14 квітня, є значною для Росії як з військової, так і з морально-психологічної точки зору. Про це росЗМІ повідомив військовий експерт, капітан 1-го рангу запасу Володимир Гундаров.

Гундаров розповів, що керівництво українського конструкторського бюро «Промінь» придумало особливий тактичний прийом із використанням цих ракет. Особливість полягала в тому, що при першому залпі одна з трьох випущених ракет обов’язково влучає у ціль. Впродовж хвилини відбувається другий залп, який забезпечує вже 100 % потрапляння.

«У мене є версія, як усе сталося, але це, наголошую, неперевірені дані. Швидше за все, спочатку українці відволікали увагу «Bayraktar» («Байрактар»), який завдав удару ракетою по антені ЗРК «Форт» C-300, що «позбавило зору» крейсер. Після цього одна ракета «Нептун» потрапила до кубрика особового складу, а друга до артилерійського льоху. Але це, уточню, непідтверджена версія», — повідомив капітан 1-го рангу.

Гундаров припустив, що пожежа з подальшою детонацією на кораблі могла статися, зокрема, через людський фактор.

«Не забуватимемо, що був шторм, а багато моряків його погано переносять і, перепрошую, блюють. Наприклад, оператор, який мав стежити за атакою ракети, відвернувся до відра і все. А що сталося, ми знаємо», — уточнив експерт. 

Нагадаємо, 13 квітня 2022 року ВМС України завдали по крейсеру удару двома крилатими протикорабельними ракетами Р-360 «Нептун» берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ «Нептун» і внаслідок отриманих ушкоджень та складних погодних умов перекинувся та затонув. Ввечері 14 квітня затоплення «Москви» визнало Міноборони Росії.

Це було перше знищення корабля такого розміру в бою з 1982 року.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також