На сайті президента створили петицію з вимогою присвоїти "Герой України" загиблим під Зайцевим

13072020
13072020

Авторка петиції Данилюк Марина Миколаївна просить нагородити військових Дмитра Красногрудя, Миколу Ільїна та Ярослава Журавля.



«Прошу нагородити (посмертно) званням «Героя України» лейтенанта, розвідника 35-і бригади морської піхоти Дмитра Красногрудя, військового медика Миколу Ільїна та сержанта, розвідника 137 омпб 35-і бригади морської піхоти Ярослава Журавля, які полягли в бою із російськими окупаційними військами від Зайцево», — йдеться у повідомленні.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/102380 

Дмитро Красногрудь загинув під час виконання бойового завдання з обстеження підходів до позицій батальйону у «сірій» зоні поблизу смт Зайцеве, на Горлівському напрямку, внаслідок підриву на міні дістав. Для евакуації тіла загиблого офіцера було домовлено про режим «Тиша» (припинення вогню з 14:00 до 18:00 год.), на місце направлено евакуаційну групу, але вона була обстріляна.

Група відійшла, але військовий медик Микола Ільїн поспішив на допомогу пораненому. У цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожого вогню, військовий медик — загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один — отримав бойове травмування.

Групі довелось відійти з-під обстрілу, тіла загиблих та поранений сержант залишились у «сірій» зоні.
Станом на 17 липня, у пресцентрі ООС повідомили, що досі не отримали гарантії безпеки для пошуку пораненого, в останнє Ярослава Журавля бачили ще живим, коли шукали з дрону розвідки (він був у білому шоломі, відповз і накладав собі джгут, що свідчить про те, що поранення не було смертельним, сержант загинув внаслідок того, що російсько-окупаційні формування завадили наданню медичної допомоги пораненому).

Тіла загиблих представники російсько-окупаційних військ передали Україні.

varta1.com.ua: Новини