На Самбірщині суд покарав п'яного водія за смерть 17-річного хлопця в ДТП

Водій перевозив трьох пасажирів у причепі разом із дровами

Самбірський міськрайонний суд виніс вирок водієві Toyota, який спричинив перекидання автомобіля з причепом, унаслідок чого загинув 17-річний хлопець. Про це повідомляє Zahid.net.

Оскільки водій автомобіля був у нетверезому стані, суд ув'язнив його на 3 роки.

«ДТП трапилась 5 березня 2024 року в Рудках Самбірського району. 24-річний водій Toyota Corolla Іван Буза їхав із причепом, на якому була деревина та сидів 17-річний хлопець та ще двоє пасажирів. Повертаючи ліворуч на вул. Бандери, автомобіль із причепом перекинувся на бік, унаслідок чого неповнолітній юнак загинув на місці ДТП, а ще двоє пасажирів – важко травмувались. Слідчі встановили, що Іван Буза був за кермом нетверезим, у його крові виявили 2,89% проміле алкоголю», йдеться в повідомленні. 

Водій у суді повністю свою провину визнав та розкаявся у вчиненому. Також він повідомив, що товаришував із загиблим, а пасажири самі попросилися їхати з ним на причепі. У суді родичі загиблого розповіли, що обвинувачений сплатив їм компенсацію й претензій до нього не мають. Вони попросили суд суворо його не карати. 

Читайте також: В Рівному під час пожежі у будинку врятували шістьох людей

Суддя визнав чоловіка винним за ч. 3 ст. 286-1 ККУ та призначив 3 роки ув'язнення з вилученням водійських прав на 5 років. Вирок можна оскаржити в апеляції. 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також