На Сході загинули снайпери-підполковники

snayperi-Kaplunov-i-Volochayev
snayperi-Kaplunov-i-Volochayev

У районі проведення операції Об’єднаних сил загинули двоє співробітників Центру спеціальних операцій “Альфа” СБ України, підполковники Дмитро Каплунов та Денис Волочаєв. 

Як повідомляє “Новинарня“, цю інформацію в понеділок, 2 грудня, підтвердили в пресцентрі спецслужби.



“Служба безпеки України із сумом повідомляє, що під час виконання бойового завдання на сході України загинули два бійці спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ. Колектив Служби висловлює глибокі співчуття рідним загиблих співробітників Дениса Волочаєва та Дмитра Каплунова”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Йдеться про українських снайперів, які працювали в “сірій зоні”.

Денис Волочаєв народився 23 грудня 1981 року, йому було 37 років. 

Дмитро Каплунов — 4 грудня 1980 р. н. Офіцер загинув за три дні до іменин, тепер йому назавжди 38 років. 

“Загибель кожного нашого бійця в зоні ООС — велика втрата для Служби, для країни, для нації. Щирі співчуття родинам загиблих героїв”, — цитує офіційний сайт голову СБУ Івана Баканова.

Зазначається, що СБУ всебічно підтримає родини загиблих офіцерів, а бойові побратими не залишать близьких наодинці з горем.

Увечері в неділю, 1 грудня, у пресцентрі штабу ОС повідомили про двох військових, які, начебто відбиваючи диверсійно-розвідувальну групу противника, підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

“З метою перекриття шляхів висування та можливого відходу ворожих диверсантів командиром підрозділу, що виконує завдання на Донеччині, було застосовано черговий резерв“, — заявляли у штабі.

Від отриманих поранень військові померли на місці підриву.

Датою смерті “альфівців” СБУ в другій редакції повідомлення також зазначила 1 грудня 2019 року (в першій редакції дата не була вказана).

Водночас деякі користувачі соцмереж пишуть про те, що причиною загибелі офіцерів ЦСО “А” у “сірій зоні” став прицільний мінометний обстріл, скерований новітнім російським комплексом виявлення.

Правозахисник Сергій Стерненко з посиланням на “Альфу” повідомляв, що снайпери СБУ загинули 30 листопада.

varta1.com.ua: Новини