На Сході загинув український військовий

1515873887-8106
1515873887-8106

Минулої доби, 15 вересня, зафіксовано 3 порушення домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, із боку збройних формувань Російської Федерації. Про це повідомили у пресслужбі Оперативного командування «Схід» Збройних Сил України.


Зокрема, режим припинення вогню противник порушив поблизу населеного пункту Причепилівка. У бік наших позицій ворог здійснив неприцільний постріл з підствольного гранатомета. Вогнева провокація не становила загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.




«Окрім того, під час проведення інженерних робіт, один український захисник підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу Водяного. Воїн отримав поранення середнього ступеня важкості.
Також у районі населеного пункту Шуми, внаслідок вибуху гранати типу РГД-5, встановленої, ймовірно, у вигляді розтяжки, отримали поранення двоє військовослужбовців.
Усіх поранених було доправлено до лікувальних закладів, їхній стан — стабільний і задовільний», — йдеться у повідомленні.


Водночас, у районі тимчасово окупованого населеного пункту Калинове ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів біля Попасної. А неподалік населеного пункту Водяне виявлено проліт БПЛА противника із перетином лінії розмежування. Безпілотник був подавлений українськими засобами радіоелектронної боротьби. Це унеможливило його подальше застосування.


«Також, унаслідок необережного поводження з гранатою, у районі Новотошківського загинув один військовослужбовець. Обставини з’ясовуються. На місці події працює керівний склад бригади та робоча група військової служби правопорядку ЗС України. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття родині загиблого», — повідомили у пресцентрі штабу ООС.



varta1.com.ua: Новини