На сході Латвії впав російський військовий безпілотник

Залетів у повітряний простір з Білорусі

У суботу, 7 вересня, у Латвії, упав російський військовий безпілотник. Інцидент було зафіксовано в Резекненському краї на сході країни. За попередніми даними, дрон влетів у повітряний простір Латвії з території Білорусі.

Про це повідомив президент Латвії Едгарс Рінкевичс.

«Ми в тісному контакті з нашими союзниками. Кількість таких інцидентів зростає на східному фланзі НАТО, і ми повинні вирішувати їх спільно», — написав він.

Відповідні служби продовжують з'ясовувати обставини інциденту

Латвійський портал Delfi поцікавився у Міноборони Латвії деталями інциденту. Виявилося, що російський безпілотник залетів у повітряний простір з Білорусі.

Збройні сили Латвії зафіксували заліт дрона на територію своєї країни, спостерігали за його рухом і визначили місце падіння. За попередньою інформацією, дрон не був націлений на якісь обʼєкти в Латвії і загалом не мав на меті залітати в країну.

Читайте також: у Румунії шукають, де міг впасти російський БПЛА

До Міністерства закордонних справ Латвії викликали представника російського посольства.

На тлі повномасштабного вторгнення росії до України Латвія посилює охорону своїх сухопутних кордонів, повітряного простору і територіальних вод, а Збройні сили також посилюють можливості протиповітряної оборони на східному кордоні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі