На Тернопільщині скасували «бронювання» лісникам, які в робочий час розпивали алкоголь в ресторані

Подія у Збаражі

На Тернопільщині працівників філії «Кременецького лісового господарства» за гучне святкування професійного свята в робочий час позбавили премії і надбавок, а також скасували бронювання від мобілізації. Про це пише zaxid.net.

Подія відбувалася в п'ятницю, 15 вересня, в ресторані «Зимовий сад» в Збаражі.

На святкування також приїхав тернопільський активіст Роман Довбенко, який викликав поліцію, аби з'ясувати хто саме з лісників в робочий час проводить застілля.

Правоохоронці зі Збаража не відреагували на виклик.

«В такий складний час, коли йде війна, лісники святкують. Я виклав до ресторану поліцію. Збаразькі правоохоронці відреагували дуже непрофесійно, тоді я викликав представників головного управління Нацполіції в Тернопільській області. Саме завдяки їм нам вдалося встановити осіб», – сказав Роман Довбенко.

На опублікованому відео видно працівників Кременецького лісництва, які перебували в нетверезому стані. Серед інших був чоловік, який представився одним із керівників Державної лісової охорони та назвав своє ім'я Микола Кожух, який сказав, що має впливових знайомих в силових структурах і набрав номер, але чоловік, до якого дзвонив лісник, відмовився спілкуватися з активістом.

Після завершення святкування лісники з Кременця повернулися додому на автобусі.

Роман Довбенко повідомив про інцидент голову Державного агенства лісових ресурсів України Юрія Болоховця.

Читайте також: на Рівненщині військова майже рік не приходила на службу, але отримала понад 500 000 грн виплат

Вчора, 22 вересня, стало відомо, що селекторній нараді в Києві керівнику Кременецького лісгоспу Олегу Олексієвцю висунуто догану. З тих лісників, особи яких встановила поліція, також зняли премії та надбавки. Окрім того, всім працівникам Кременецького лісництва скасували бронювання від мобілізації і зобов'яжуть пройти військово-лікарську комісію.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт