На Тернопільщині, під час репетиції вертепу, пролунав вибух, багато потерпілих дітей (фото)

81933684_1516953035110878_2997846993188945920_o
81933684_1516953035110878_2997846993188945920_o

Вибух у клубі у селі Угринів, Підгаєцького району, пролунав 3 січня, близько 18.00 год. У цей час там перебували школярі 8–10 класів, які проводили репетицію вертепу. Про нещастя в Угринові інтернет-виданню “Терміново” повідомила читачка.

 – Час від часу з клубу було чути постріли наче від петард, — розповідає  жінка. — В один момент пролунав звук, схожий на вибух. Він був настільки потужний, що уламки даху клубу опинилися на подвір’ї у сусідів.  Зі слів жінки, фасад клубу значно пошкоджений, даху майже нема. А 8 хлопців, які були у приміщенні, отримали значні опіки. Їх швидка забрала у Підгаєцьку райлікарню, а звідти одразу ж транспортували у Тернопіль. 

– Діти вибігали з  клубу з криками, всі горіли, — розповідає читачка. — Сусіди намагалися їх врятувати. Кричали їм: “Лягайте, вбивайте вогонь об землю”. А в них був шок, вони бігли центральною дорогою, їх волосся горіло, куртки плавилися.

Як повідомляють у прес-службі управління ДСНС в Тернопільській області, о 17.40 год., до рятувальників надійшло повідомлення про вибух та подальше горіння в приміщенні клубу в с. Угринів, Підгаєцького району. Вогонь охопив половину будівлі, разом із покрівлею.

О 17:58 год. пожежу локалізували, а о 18:10 год. повністю ліквідовали. Внаслідок вибуху, постраждали восьмеро неповнолітніх, віком від 12 до 17 років, які в цей час проводили репетицію виступу різдвяного вертепу в клубі. Наразі, вони перебувають у реанімаційному відділенні районної лікарні з опіками 1–2 ступеня. На місці інциденту продовжують працювати вибухотехніки та інші екстрені служби. Обставини з’ясовують. За попередньою версією, вибух міг статися через витік газу, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Напередодні надзвичайної події, газовики проводили газ до сільської ради, яка знаходиться поруч з клубом. Поліцейські з’ясовують обставини  вибуху і вирішують питання про надання правової кваліфікації даної події. Нагадаємо, 2 січня минулого року, через необережне поводження з гранатою у лікарні опинилися п’ятеро молодих людей. Вибух трапився у селі Колодіївка, Підволочиського району, у приміщенні нежилого будинку.

Як повідомляли правоохоронці, шестеро друзів — двоє дівчат та четверо хлопців — разом зустрічали у даному будинку новий рік. Другого січня вирішили ще раз зібратися. Проте один із компанії затримався і вчасно не прийшов. Гранатою вихвалявся її власник, а потім поставив на стіл. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Проте, випадково зачепила чеку і граната вибухнула.

В усіх потерпілих були травми різного ступеня тяжкості — травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла.

varta1.com.ua: Новини