На війні з загарбником загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук (ФОТО)

Вічна пам'ять

На війні 25 квітня загинула військовослужбовиця, журналістка «Тижня» Алла Пушкарчук (позивний “Рута”). Про це повідомив військовослужбовець та колишній головний редактор Тижня Дмитро Крапивенко на сторінці Facebook, передає Інститут масової інформації

За його словами, Алла Пушкарчук загинула під час ворожого обстрілу.

В коментарі Інституту масової інформації Дмитро уточнив, що Алла загинула в Донецькій області.

“Сьогодні загинула Алла Пушкарчук (Рута). Тендітна дівчина, що пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці”, – написав він. 

Дмитро Крапивенко розповів, що у 2018 році взяли Аллу в команду Тижня, де вона зросла від новинаря до культурної оглядачки.

“Останній (не крайній, на жаль) раз ми говорили з нею вже в цьому році. Домовилися написати один одному, “коли будуть якісь хороші новини”. Їх не сталося. Стався фатальний обстріл, який забрав життя Рути. Алла була з того покоління, що дорослишало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє. … Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі”, – написав Дмитро.

Алла Пушкарчук також працювала у виданні Читомо – відповідала за стрічку новин та координувала проєкт “Люди з порожніх стільців”. 

Під час Революції Гідності долучилася до “Правого Сектора”, згодом в межах їхнього інформаційного відділу їздила на фронт – писати й фотографувати. Тоді й отримала позивний “Рута”.

Після повномасштабного вторгнення, разом із коханим, пішла в Збройні сили України.

Читайте також: Львівщину знову сколихнула гірка звістка з фронту: загинув Герой Юрій Набит

«Алла була з того покоління, що дорослишало на війні і жадібно будувало плани на майбутнє.
Вона колекціонувала народні прискраси, живо цікавилася культурним життям, постила фото котиків, які з нею були повсюди.
Ніхто не замінить Аллу. Ні в мирному житті, ні в воєнному. Це невідновлювана втрата у повному сенсі», - згадує про Аллу Дмитро Крапивенко

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена