На війні загинула військовослужбовиця та особиста стилістка Зеленського Шура Рязанцева

У лютому 2022 року Шура долучилася до лав територіальної оборони

Шура Рязанцева / Facebook

У віці 40 років на російсько-українській війні загинула військовослужбовиця й активістка Шура Рязанцева з позивним Ялта. Обставини її загибелі наразі невідомі.

Про це повідомила сестра захисниці Валерія Рязанцева, передає «Громадське».

Шура Рязанцева родом із Криму. У 2014 році вона брала участь у Революції гідності й рятувала поранених учасників з Інститутської вулиці. Її історія увійшла до документальної стрічки «Жіноче обличчя революції». 

Згодом, після анексії Криму того ж року, Шура намагалася пробратися на півострів, проте на контрольно-пропускному пункті потрапила в полон до росіян, де пробула п’ять днів.

До початку повномасштабного вторгнення вона працювала стилісткою та художницею з костюмів, зокрема для телеканалів «Інтер» та «Україна», «Студії Квартал 95», шоу «Орел і Решка», а також для українських зірок, як-от Тіна Кароль, гурти O’Torvald і Kozak System.

На початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року Шура долучилася до лав територіальної оборони. В інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ» вона розповіла, що «мріє заїхати у рідний Крим на танку».

Тиждень тому, 2 червня, Шурі Рязанцевій виповнилося 40 років. Того ж дня вона повідомила, що нещодавно приєдналася до нового військового підрозділу при Десантно-штурмових військах України.

фото: ФБ

Читайте також: з Донеччини прилетіла скорботна звістка про загибель Захисника з Львівщини Олега Криси.

Шура Рязанцева родом із Криму. До повномасштабного вторгнення РФ вона працювала стилісткою, одягаючи, зокрема, акторів «Кварталу 95» і президента України Володимира Зеленського.

Вона розповідала, що поштовх до її шляху у стилістиці розпочав Андрій Кузьма.

Фото: Шура Рязанцева, фейсбук

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий