На війні загинула журналістка та парамедикиня Ірина Цибух родом зі Львова

1 червня Ірині мало б виповнитися 26 років

ФОТО: Ірина Цибух

У середу, 29 травня, під час ротації на Харківському напрямку загинула 25-річна журналістка та парамедикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух. Про це повідомив Медичний добровольчий батальйон у Facebook. 1 червня Ірині мало б виповнитися 26 років.

“Вчора під час ротації на Харківському напрямку не стало нашої Чеки — госпітальєрки Ірини Цибух. За кілька днів до свого дня народження. У нас немає слів. Ніхто досі не вірить в те, що сталося. Це невимовний біль та неймовірна втрата не тільки для батальйону й для всієї України”, — йдеться у дописі.

 На новину про смерть Ірини Цибух відреагували на Кафедрі журналістики та засобів масової комунікації Національного університету ”Львівська політехніка”, де медикиня здобувала освіту.

“Ще нещодавно під час відпустки Ірина зустрічалася з нашими студентами, розповідала їм про важливе для громадянина країни в якій іде війна, ділилася журналістським досвідом і звертала увагу на важливе, а сьогодні її вже немає. На превеликий жаль її слова про те, що вона загине на війні збулися.. В нашій пам‘яті ти завжди будеш розумною, доброю, красивою людиною для якої слова справедливість та патріотизм були гаслом, яке ти несла своїм яскравим, але таким коротким життя“, — йдеться у дописі на сторінці кафедри у Facebook.

Біографічна довідка

Ірина Цибух народилася у Львові. Вона навчалася на факультеті журналістики Національного університету ”Львівська політехніка”. Після закінчення навчання переїхала до столиці, де вступила до магістратури Київської школи економіки.

У цивільному житті Ірина працювала менеджеркою на «Суспільному», реалізовувала освітні проєкти на Донеччині й Луганщині. З 2015 року їздила на фронт як військова парамедикиня.

25 лютого 2022 року Ірина повернулася на Київщину та долучилася до добровольчого батальйону «Госпітальєри», який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту.

У 2023 році Ірина Цибух стала лауреаткою премії “УП 100. Сила жінок”, та отримала від президента України Володимира Зеленського орден “За заслуги“.

За даними ІМІ, Ірина Цибух стала 81-ю в списку медійників, що загинули внаслідок російської агресії проти України.

Раніше повідомили: на фронті внаслідок російського ракетного удару загинула головна сержантка 80-ї ОДШБр Катерина Закорецька

У батальйоні додали, що про прощання з Іриною повідомлять згодом.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк