На війну в Україну російські окупанти мобілізували ув’язнених

Їхня підготовка триватиме до 30 вересня цього року

Фото ілюстративне

Окупанти в навчальному центрі готують до участі у війні проти України приблизно 400 ув’язнених з російської федерації.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Генерального штабу Збройних сил України у «Facebook» щодо оперативної інформації станом на 29 вересня.

Зазначається, що російське військове керівництво продовжує вживати заходів з поповнення втрат у живій силі, зокрема, комплектувати свої підрозділи за рахунок ув’язнених.

«За наявною інформацією, до навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб зазначеної категорії. Їхня підготовка триватиме до 30 вересня цього року», — йдеться в дописі.

Як зазначають у Генштабі ЗСУ, ворог продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад.

«Так, 26 вересня, до Лиману, Донецької області, вибуло 7 одиниць танків, 2 з яких потрапили у ДТП під час слідування. Крім цього, належної вогневої підготовки із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли», — йдеться в повідомленні. 

Раніше повідомлялося, що на росії першокурсників військової академії взяли під цілодобове спостереження, щоб не втекли перед відправкою на війну.

Також аналітики вказали на важливу проблему щодо мобілізації в РФ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена