На військовому полігоні у Чехії, де тренуються українські військові, стався вибух

Є загиблі та постраждалі серед чеських військових

Фото ілюстративне: Getty Images

 

У Чехії 17 червня на військовому полігоні Лібава вибухнули боєприпаси. Внаслідок інциденту є загиблий і вісім постраждалих, повідомили у Збройних силах Чехії у соцмережі X інформує «Суспільне».

«Ми маємо справу з серйозною аварією на військовому полігоні Лібава, де вибухнули невизначені боєприпаси. На жаль, на місці події є постраждалі», — йдеться у повідомленні.

До рятувальної операції було залучено гелікоптер. Встановленням причин вибуху вже займається чеська військова поліція.

Згодом у збройних силах Чехії повідомили, що під час вибуху на військовому полігоні Лібава загинув один військовий. Ще семеро військових і один цивільний службовець були доставлені до військового та університетського госпіталю в Оломоуці.

У 2014 році на складі з боєприпасами в чеському містечку Врбетіце також стався вибух, тоді загинули двоє людей.

У 2021 році спецслужби Чехії отримали докази причетності офіцерів російської Служби зовнішньої розвідки та Головного розвідувального управління до вибухів боєприпасів у селищі Врбетіце в жовтні та грудні 2014 року. Тоді чеська поліція оголосила у розшук ймовірних співробітників російського ГРУ Олександра Петрова і Руслана Боширова, які в жовтні 2014 року приїжджали до Праги, а також у Злінський край, де розташоване Врбетіце.

Читайте також: командир львівської бригади, яку звинувачують у провалі оборони Харківщини, йде з посади.

Наприкінці квітня цього року Поліція Чехії завершила розслідування справи стосовно вибухів на складах боєприпасів у Врбетіце та офіційно підтвердила, що відповідальними за інциденти були агенти російської військової розвідки.

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнка, на військовому полігоні у Чехії тренуються українські військові.

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Читайте також