На Волині помер хлопець, який впав зі скутера

5da6a3361af07-b8bca1866268219b834aa850f1acd336jpg
5da6a3361af07-b8bca1866268219b834aa850f1acd336jpg

22 листопада, вночі, до Луцького районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Романів, цього ж району, виявлено тіло 25-річного чоловіка. Попередньо слідчі кваліфікували подію за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські провели детальний огляд місця події. Тіло чоловіка направили в судово-медичну експертизу. Поліцейські проводять усі необхідні слідчо-оперативні заходи для встановлення обставин та причин смерті волинянина. Досудове слідство у справі триває.

У ході досудового розслідування, слідчі Луцького відділення поліції встановили коло осіб з якими перед смертю спілкувався померлий та опитали їх. Поліцейські з’ясували, що, у ніч на п’ятницю, 22 листопада, потерпілий, мешканецьсела Верхівка, їхав по вулиці села Романів на скутері «Honda», за кермом якого в стані алкогольного сп’яніння перебував його 23-річний односелець. Водій не впорався з керуванням транспортним засобом, внаслідок чого пасажир упав на асфальтну дорогу. Після цього він залишив непритомного потерпілого й пішов у село по допомогу. Коли повернувся, той був мертвий.

З огляду на встановленні обставини слідчі Луцького відділення поліції за погодженням з Луцькою місцевою прокуратурою змінили попередню правову кваліфікацію події з ч. 2 ст. 121 на ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді, зокрема, позбавлення волі на термін від трьох до восьми років. Вирішується питання щодо оголошення 23-річному мешканцю села Верхівка підозри в скоєнні, вказаного злочину та обрання йому міри запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

varta1.com.ua: Новини