На Волині зафіксували випадок захворювання на паралітичний поліомієліт у дитини

2415707
2415707

В Україні трапився перший підтверджений випадок вакциноасоційованого паралітичного поліомієліту, який був зафіксований у дворічної дитини з Волинської області, — повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

«Батьки зумисно відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами. Останні випадки хвороби в Україні фіксувалися в 2015 та 2017 роках, проте вона знову дала про себе знати», — йдеться у повідомленні пресслужби МОЗ.

Додамо, що джерелами хвороби є: людина, яка хворіє або ж носій, який переносить вірус безсимптомно. Шляхами передачі вважаються фекально-оральний (брудні руки, вода, заражена їжа, екскременти) та повітряно-крапельний.

Симптоми: у більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання, потім з’являються ознаки, які носять різний характер, що залежить від форми вірусу. Детальніше з симптоматикою ви можете ознайомитись на сайті Центру громадського здоров’я.

Інкубаційний період хвороби становить 2–35 діб, частіше 7–14 діб.

Класифікують такі види хвороби: з ураженням центральної нервової системи (ЦНР) та без її ураження. Варто зазначити, що навіть нетиповий поліомієліт (без ураження ЦНР) здатний дуже нашкодити хворому.

Нагадаємо, що востаннє випадки захворювання на цю хворобу в Україні фіксувалися в 2015 та 2017 роках, проте вона знову дала про себе знати.

varta1.com.ua: Новини