На Вовчанськ чекає сценарій Бахмуту та Авдіївки

Тривають запеклі бої

На Харківському напрямку росіяни застосовують різні види артилерії, бомблять КАБами, та використовують не тільки літальні FPV безпілотники, але й наземні.  

Про цю ситуацію в ефірі телемарафону розповів військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка з позивним «Історик».

Дії ворога ідентичні Бахмуту та Авдіївки, але попри всі намагання окупантів, ситуація залишається під контролем Сил оборони України.

«Ситуація залишається під контролем Сил оборони України і наші бійці завдають вогньового ураження ворогу. Російські окупаційні війська здійснюють постійний тиск, зокрема, штурмами піхоти із застосуванням ствольної та реактивної артилерії, FPV-дронів та КАБів. Сьогодні запеклі бої точаться у місті Вовчанськ, в якому армія РФ йде за сценарієм Бахмуту та Авдіївки, тобто місто просто стирають з лиця землі», - акцентував він. 

Довкола Вовчанська ворог намагається прорвати лінію оборони українських захисників  та виснажити Сили оборони за допомогою цілодобових штурмів великою кількістю піхоти.  

«Військовослужбовцям 57 –ї бригади зараз надзвичайно складно. Не зважаючи на це, нам вдається утримати оборонні рубежі та завадити просуванням ворогу. Тактика росіян тут незмінна - це спроба прорвати нашу лінію оборони величезною кількістю піхоти і вдень, і вночі. Таким чином вони хочуть нас виснажити. Але, станом на сьогодні у ворога успіху не має, місто Вовчанськ під нашим контролем», - підкреслив боєць.

На даній ділянці фронту росіяни використовують FPV як основну ударну силу безпілотних апаратів.

«Проблема в тому, що їхня кількість у противника надзвичайно велика і таким чином росіянам вдається компенсувати свої мінометні чи артилерійські обстріли цими новітніми засобами. Мова йде не лише про безпілотні летальні об’єкти, а також про наземні безпілотники. Вони в них також вже зафіксовані», - зазначив він.

Читайте також: Конгресмени закликали Пентагон дозволити Україні атакувати цілі в РФ

Військовий додав, що саме через масоване застосування ворогом FPV безпілотників, в першу чергу, на цій ділянці українським захисникам потрібні засоби радіоелектронної боротьби.

«Щоб розміщувати їх на наших автомобілях, захистити особовий склад і техніку під час пересування до лінії бойового зіткнення», - пояснив він .

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також