На Яворівщині виявили несанкціоноване сміттєзвалище (фото)

______,_______ (2)
______,_______ (2)

У п’ятницю, 9 жовтня, працівники Державної екологічної інспекції у Львівській в рамках розгляду звернення громадянина Олексія Мінтія здійснили повторний виїзд на територію Домажирської сільської ради Яворівського району, де між селами Рясне Руське та Бірки (орієнтовно 100 м від кінцевої зупинки маршруту № 131) було виявлено несанкціоноване сміттєзвалище. Про це повідомили у пресслужбі Держекоінспекції Львівської області.


Громадяни, спільно з екологами, виявили хаотичне розміщення відходів текстилю, поролону та будівельних відходів, які частково засипані землею на площі орієнтовно 100 м2.


«Із виїздом на місце державними інспекторами виявлено, що несанкціоноване сміттєзвалище не ліквідовано. На час здійснення держконтролю власника відходів на встановлено. Інспекцією скеровано листи на адресу Яворівської райдержадміністрації  та Домажирської сільської ради для визначення кількості, складу, властивостей, вартості відходів, ступеня небезпеки для навколишнього природного середовища і здоров’я людини та вжиття заходів для визначення власника відходів і вирішення питання про подальше поводження з відходами», — повідомили у Держекоінспекції.


Крім цього, за невиконання законних розпоряджень Інспекції посадову особу Домажирської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення із накладенням штрафу.


varta1.com.ua: Новини